Maistas ant ratų spėjo tapti neatsiejama festivalių, miesto renginių ar net tokių asmeninių švenčių, kaip vestuvės ar gimtadieniai, dalis. Tokio populiarumo šie vagonėliai susilaukė ne tik dėl to, jog jie svečiams bei dalyviams yra itin patogus maisto pasirinkimas, bet ir dėl to, nes nereikalauja tiek daug investicijų, kaip restoranai ar kavinės. Visgi, jei susidomėjote šia veikla ir norėtumėte patys išbandyti maisto ant ratų verslą, turėkite omenyje, jog jis atneša nemažai iššūkių. Būtent šiame straipsnyje ir aptarsime, kokie yra maisto vagonėlių privalumai ir trūkumai, bei kokie būtų pagrindiniai patarimai, norint sėkmingai vykdyti šią veiklą.
Pagrindiniai maisto ant ratų privalumai
Vienas pagrindinių privalumų, kuriais pasižymi maistas ant ratų – mobilumas. Tai reiškia, jog vieną dieną šie vagonėliai gali puikiai papildyti įvairius mieste vykstančius renginius, na o kitą – būti asmeninių švenčių, vestuvių, krikštynų ar gimtadienių, dalimi. Tokiu būdu yra pasiekiama kur kas didesnė auditorija, taip sukuriant platesnį klientų ratą ir didinant savo žinomumą. Be viso to, norint pradėti vykdyti maisto ant ratų veiklą, išlaidos yra kur kas mažesnės, lyginant su tomis, kurios yra patiriamos atidarant restoraną ar kavinę. Tokiu atveju nereikia investuoti į patalpų nuomą ar pirkimą, brangų įrengimą, didelį darbuotojų skaičių, klientų aptarnavimo sistemas bei kita.
Maisto vagonėlių trūkumai – ar juos galima išspręsti?
Nors maistas ant ratų pasižymi tikrai ne vienu privalumu, reikėtų paminėti ir keletą trūkumų. Vienas jų – ribota erdvė. Vagonėliuose esanti erdvė yra labai nedidelė, todėl turėsite itin atsakingai rinktis virtuvės įrangą bei patiekalus, kuriuos čia galėsite pagaminti. Natūralu, jog restoranuose patiekalų meniu gali būti kur kas platesnis nei maisto vagonėliuose, kadangi juose dirba daugiau darbuotojų, yra įvairesnė virtuvės įranga. Kitas trūkumas – blogos oro sąlygos, kurios daro neigiamą įtaką klientų srautui bei pardavimams. Norint nuo to apsisaugoti, rekomenduojama investuoti į lauko palapines, kurios apsaugotų nuo lietaus, šildytuvus, kurie suteiktų papildomos šilumos ir neleistų sušalti, ar lauko skėčius, kurie pridengtų nuo tiesioginių saulės spindulių.
Sukurkite malonią atmosferą
Tam, kad maisto ant ratų verslas būtų sėkmingas, labai svarbu pasirūpinti, jog aplinka būtų tvarkinga, jauki, o atmosfera suteiktų tik pačias geriausias emocijas. Kadangi bene visi maisto vagonėliai veikia atvirose erdvėse, būtina užtikrinti, jog čia būtų pakankamai sėdimų vietų ir būtų reikiamas apšvietimas, kas garantuotų maksimalų komfortą ir saugumą. Puikus sprendimas – sulankstomi lauko baldai, kuriuos, prireikus, galima patogiai sulankstyti, perkelti iš vienos vietos į kitą ar sandėliuoti. Žinoma, be jų nepamirškite ir lauko apšvietimo, kuris yra neatsiejamas nuo jaukumo. Tam gali idealiai tikti lauko girliandos, pasižyminčios aukšta IP klase ir esančios atsparios lauko sąlygoms: lietui, sniegui, UV spinduliams ar šalčiui. Nepamirškite, jog tinkamas apšvietimas ne tik sukuria malonią atmosferą, bet ir leidžia praeiviams geriau pastebėti jūsų maisto vagonėlį iš tolo.
Maisto vagonėliai gali būti išties puiki verslo idėja, jei tinkamai tam pasiruošite ir susidarysite aiškų planą. Nors maisto ant ratų veikla ir gali kelti tam tikrus iššūkius, jų galima išvengti, jei vadovausite šiame straipsnyje pateiktais patarimais. Na, o jei ieškote, kur galėtumėte įsigyti tokius lauko erdvei skirtus elementus, kaip lauko stalus, kėdes, skėčius, palapines, šildytuvus ar kita, tai padaryti galite Renginiopartneris.lt internetinėje parduotuvėje, kur rasite didelį jų asortimentą itin geru kainos bei kokybės santykiu.